Presenta la teva proposta als pressupostos participatius 2023 de l’Ajuntament d’Avià

Dijous, 23 de febrer de 2023

El consistori destina 70.000 euros del pressupost municipal a fer realitat les propostes presentades pels veïns i veïnes 

L'Ajuntament d'Avià iniciarà el proper dilluns, 27 de febrer, el procés per la presentació de propostes dels pressupostos participatius 2023. 

Aquesta iniciativa iniciada l’any 2018 i que arriba ja a la seva sisena edició permet als veïns i veïnes d’Avià presentar les seves idees amb la finalitat de millorar el municipi. 

Avianesos i avianeses poden proposar i votar els projectes en els que s’ha de dedicar una part del pressupost municipal. 

Enguany, l’Ajuntament destinarà un total de 70.000 euros al projecte dels pressupostos participatius. D’aquests diners total, 7.000 euros es reserven per a realitzar un procés participatiu infantil. 

La regidora de participació ciutadana, Montse Casellas, ha explicat que “estem molt satisfets del funcionament dels pressupostos participatius i podem afirmar que és una proposta consolidada a Avià”. 

En aquestes primeres passes del procés, l’Ajuntament d’Avià ha fet una crida a participar en la comissió d’impuls dels pressupostos participatius. Aquesta comissió és l’òrgan que farà l’estudi, seguiment i gestió del procés participatiu amb l’objectiu de que sigui el més transparent possible. 

A partir del 27 de febrer de 2023 s’obre el termini per a la presentació de propostes. Aquestes es podran presentar online o de manera presencial fins el 19 de març, dia en que es tancarà els procés. 

En format online, es poden tramitar a través d’aquest enllaç:

http://forms.gle/CmLxzAGsqFuPXHdc6

En format presencial, es poden presentar a les oficines de l’Ajuntament d’Avià. 

Després del període de presentació de propostes, aquestes passaran un procés de validació tècnica i un cop acceptades es donaran a conèixer per a poder realitzar la votació popular. 

L’últim pas serà la publicació dels resultats finals. 

La regidora Montse Casellas opina que “els veïns i veïnes del poble tenen a les seves mans la possibilitat de presentar propostes per aconseguir un poble millor, i des d’aquí faig una crida a presentar el màxim de propostes possibles”.

L’any 2023 el parc urbà de salut va ser la proposta més votada dels pressupostos participatius de l’Ajuntament d’Avià. Un total de 107 persones van participar en les votacions telemàtiques o presencials per escollir alguna de les 12 propostes finalistes.

Darrera actualització: 23.02.2023 | 10:15