Obertes les inscripcions per participar en els tallers per formar nous segadors i segadores

Divendres, 25 de juny de 2021 a les 16:30

El aprenents participaran en la festa del Segar i el Batre 2021 el proper 11 de juliol a l'era de Santa Maria d'Avià 

L’Ajuntament d’Avià ha obert les inscripcions per participar en els cursos de formació de nous segadors i segadores que acabaran participant en la Festa del Segar i el Batre 2021 que tindrà lloc el proper 11 de juliol a l’era de Santa Maria.

Als tallers hi pot participar qualsevol persona que no sàpiga segar i que tingui ganes d’aprendre’n. En especial però, els tallers de segar estan adreçats a la gent jove, ja que l’objectiu de la festa d’enguany és que en el futur no es perdi aquesta tradició. 

Els tallers de segar es realitzaran els dies 5, 7 i 9 de juliol a les 19:30h a l’era de Santa Maria.

Per poder-hi participar, t’has d’inscriure en aquest formulari: 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc1iNMh81O-_tmhxR_nW3kwUzWqBTyBLjv3dhqddz8XRgRNQg/viewform

Les persones interessades es poden inscriure en un, dos o tots tres tallers. A més de facilitar les dades personals, han d’indicar en el formulari si tenen la intenció de participar en la demostració de segar que es farà el dia 11 de juliol. 

El Segar i el Batre 2021 s'ha vist modificat degut a la pandèmia de la covid-19. Després de la suspensió de l’edició de 2020, aprofitant la situació actual i per limitar les aglomeracions tradicionals, l’Ajuntament d’Avià i la comissió del Segar i el Batre van proposar una sèrie de tallers de segar per a persones de totes les edats amb l'objectiu que els segadors puguin transmetre l'ofici a les noves generacions i que l'essència de la festa es mantingui en el temps.

Després de participar en els tres tallers d'aprenentatge, el diumenge 11 de juliol, el dia de la celebració del Segar i el Batre 2021, els aprenents faran una demostració a l’esplanada de Santa Maria d’Avià al costat dels segadors més experimentats.

Consulta aquí tota la informació del Segar i el Batre 2021 

Darrera actualització: 25.06.2021 | 17:04