L’Ajuntament d’Avià rep una bicicleta elèctrica de la Diputació

Dilluns, 22 de novembre de 2021 a les 08:30

El vehicle serà utilitzat per a desplaçaments dels serveis municipals 

L’Ajuntament d’Avià ha adquirit una bicicleta elèctrica gràcies al programa de cessió de bicicletes de la Diputació de Barcelona

La bicicleta elèctrica serà utilitzada per la brigada municipal de l’Ajuntament d’Avià. Aquesta es farà servir per repartir comunicacions i per tots aquells desplaçaments en els que no es necessita utilitzar un vehicle a motor. 

L’alcaldessa d’Avià, Patrocini Canal, i el primer tinent d’alcalde, Ramon Gangolells, van assistir a l’acte de lliurament de les bicicletes aquest dimarts 16 de novembre a Montcada i Reixac. L’acte va estar presidit pel diputat de l’Àrea d’Acció Climàtica de la Diputació de Barcelona, Xesco Gomar.

La trobada, que va tenir lloc a la Plataforma de Distribució Logística (PDL) de la Diputació va comptar amb l’assistència d’altres alcaldes d’una trentena de localitats barcelonines.

L’acte de lliurament va anar acompanyat d’una explicació tècnica sobre el funcionament i manteniment de la bicicleta elèctrica lliurada.

El programa de cessió de bicicletes de la Diputació als ens locals es va posar en marxa el 2008 per a les policies locals i el 2009 es va estendre a altres serveis municipals. Des del 2012, les bicicletes que se cedeixen són elèctriques.

Durant l’acte de lliurament, el diputat Xesco Gomar va destacar que “la implantació del programa està comportant un estalvi important de tones de CO 2 anuals a l’atmosfera”. 

Aquesta iniciativa s’emmarca dins de la línia estratègica de l’Ajuntament d’Avià i de la Diputació de Barcelona de fomentar la mobilitat sostenible i d’una política de lluita contra el canvi climàtic.

 

Darrera actualització: 22.11.2021 | 09:01