L’Ajuntament d’Avià presenta una sèrie documental sobre el suïcidi

Dilluns, 17 de gener de 2022

La sala gran de l’Ateneu acull el 22 de gener a les 19h de la tarda l’obra del documentalista local Carles Seuba

 

L’Ajuntament d’Avià ha organitzat la presentació de la sèrie documental “El suïcidi” creada pel documentalista avianès Carles Seuba. L’acte tindrà lloc el 22 de gener a les 19h hores a la sala gran de l’Ateneu d’Avià.

La presentació anirà a càrrec de Patrocini Canal, l’alcaldessa d’Avià. Posteriorment hi haurà una taula rodona en la que hi participaran Rosa Garcia, presidenta de l’entitat Trebolmente, Associació de Salut Mental en primera persona; Charo Díez que és vicepresidenta de Salut Mental Associació de Familiars i Amics del Berguedà (Asfam) i presidenta de l’Associació de Familiars d’Afectats per Transtorns de Conducta (Afatrac) que també moderarà la taula; Judit Pons que és especialista en salut mental i Ivette Nadal que és la conductora de l’audiovisual. 

A l’acte també hi participarà Carles Seuba, el realitzador d’aquesta sèrie documental. L’avianès explicarà els orígens d’aquest projecte i com s’ha pogut materialitzar. A l’acte es podran veure fragments de la primera temporada de “De tu a tu”, un projecte de la productora Fina Films del realitzador i guionista avianès. ´

“De tu a tu” és una sèrie documental que Carles Seuba ha tirat endavant gràcies al crowdfunding (aportacions econòmiques voluntàries de la ciutadania). El treball de 80 minuts de durada es divideix en diferents capítols i posa l’accent en les diferents vessants del suïcidi. La conductora, la poetessa i cantautora Ivette Nadal, parla amb testimonis per fer una aproximació a aquesta realitat des d’una mirada àmplia.

L’alcaldessa d’Avià, Patrocini Canal, ha posat en valor que el poble pugui acollir la presentació  d’aquesta sèrie documental el dia 22 de gener. “La covid-19 ha fet aflorar important problemes de salut mental com aquest, especialment entre el col·lectiu del més joves”, exposa l’alcaldessa. 

Segons el departament de Salut de la Generalitat, el suïcidi és la principal causa de mort no natural i la segona causa de mort en joves d’entre 15 i 29 anys a Catalunya, concretament 2,39 morts per cada 100.000 habitants.

L’alcaldessa d’Avià ha dit que treballs com aquests “ajuden a visibilitzar aquesta problemàtica i que tothom en sigui més conscient”. Canal també ha destacat el fet que l’obra l’hagi impulsat un veí del poble que és autor de diferents treballs documentals sobre diverses temàtiques.

 

Darrera actualització: 17.01.2022 | 10:18