L’Ajuntament d’Avià converteix el carrer Ponent d’una sola direcció

Dilluns, 20 de febrer de 2023 a les 13:00

El consistori vol millorar la seguretat viària i la fluïdesa del trànsit a una zona que pateix congestions a l’entrada i sortida d’alumnes del col·legi

L'Ajuntament d'Avià converteix el carrer Ponent d'una sola direcció per tal de millorar la seguretat viària i la fluïdesa del trànsit en aquesta zona. Es preveu que la mesura ajudi a reduir el nombre de vehicles que hi circulin. Els canvis s'ha fet aquest dilluns 20 de febrer amb la col·locació de la senyalització corresponent.

L'alcaldessa, Patrocini Canal, ha explicat que aquesta mesura s'ha pres per "millorar els fluxos de trànsit pels carrers del poble i que l'impacte de la concentració de vehicles pels veïns de determinades zones sigui el més lleu possible".

Actualment, aquest carrer que és de doble sentit de circulació, rep un important volum de cotxes de persones de fora del municipi que porten els seus fills a l'escola del poble des de la carretera C-26 i el carrer Flor de la Muntanya. Això provoca que a determinades hores del dia, al matí a la tarda coincidint amb l’entrada i sortida d’estudiants a les classes, el carrer Ponent hagi d'absorbir molt trànsit de cop.

Aquest fet genera problemes de congestió i molèsties als veïns de la zona. Per aquestes raons "els serveis tècnics municipals han decidit que el carrer Ponent serà d'una sola direcció" de manera que a partir d'ara "no es podrà baixar des del carrer Flor de La Muntanya". Al carrer Ponent només s'hi podrà circular en direcció nord accedint-hi per l'Avinguda de Francesc Macià.

Els veïns dels carrers situats als voltants del carrer Ponent podran accedir-hi pel carrer Sant Isidre (cantonada de la perruqueria Janina). I les persones que portin els seus fills a l’escola podran fer-ho igualment per l’Avinguda de Pau Casals que és una artèria principal de l’entramat urbà d’Avià i amb més capacitat que el carrer Ponent.

L'alcaldessa d'Avià ha indicat que "esperem que aquesta mesura serveixi per ordenar el trànsit dels cotxes que venen de Berga al matí per deixar els nens a l'escola i a la tarda per recollir-los i que són molt nombrosos, no causi molèsties". L’Ajuntament d’Avià ha enviat als veïns de la zona sengles cartes informant-los d’aquest canvi. 

D’altra banda i coincidint amb aquesta mesura, el consistori ha eliminat les barreres arquitectòniques del pas de vianants del carrer Ponent per facilitar-hi el pas de persones amb problemes de mobilitat.

 

Darrera actualització: 20.02.2023 | 13:18