La quarta edició de Firhàbitat a Avià centrarà la seva atenció en la salut a l’hàbitat

Dilluns, 8 d’abril de 2024

El certamen tindrà lloc els dies 10, 11 i 12 de maig i arriba amb novetats com el congrés Arquitectura i Salut o la matinal El valor dels oficis amb la participació de 350 estudiants d’ESO

Firhàbitat, la Fira de la Bioconstrucció i l’Eficiència Energètica que se celebra a Avià, arriba plenament consolidada a la quarta edició. Enguany, el certamen se celebrarà abans de les dates habituals i tindrà lloc els dies 10, 11 i 12 de maig.

Firhàbitat ha anat evolucionant des del primer any, amb la introducció de millores i canvis per enriquir l’experiència dels professionals i visitants. Aquest 2024 la fira mantindrà l’espai d’expositors amb una cinquantena d’empreses i professionals del sector, així com les activitats paral·leles, xerrades, exposicions i tallers per a tots els públics amb la incorporació d’algunes novetats.

La fira s'ha presentat oficialment aquest dilluns a Avià amb una roda de premsa on hi ha participat l'alcaldessa d'Avià, Patrocini Canal, que ha afirmat que "creiem que la temàtica d'enguany, la salut a l'hàbitat, pot atraure més gent que mai a la fira i al poble, ja que la gent és conscient del que comporta tenir una millor qualitat de vida i si comencem per el lloc on vivim, segur que anem per bon camí". 

El certamen que tornarà a fer bullir el poble d'Avià acollirà enguany el I Congrés Firhàbitat: Arquitectura i Salut amb ponències i una taula rodona per parlar de la importància de la qualitat ambiental en edificis i habitatges. Es portaran a debat amb metges, arquitectes i altres professionals aspectes clau com la qualitat de l’aire, de l’aigua, la contaminació electromagnètica, els tòxics ambientals i tot allò que pot afectar la salut de les persones en relació als seus habitatges o llocs de treball.

Una altra de les novetats de l’edició 2024 és la jornada El valor dels oficis que omplirà el matí de divendres amb la participació de gairebé 350 alumnes de secundària dels instituts del Berguedà amb tallers, sessions pràctiques i una visita a la fira amb la voluntat de despertar el seu interès pels oficis relacionats amb el sector de la bioconstrucció, visibilitzant sortides professionals que potser ara desconeixen i que tenen una gran projecció de futur. L'alcaldessa, Patrocini Canal, també ha destacat aquest aspecte de la fira. "Estem molt contents de l'impacte que està tenint Firhàbitat en els joves", ha apuntat. 

La fira també serà l’escenari del Concurs de Fusta Ràpida i el Congrés de Fusta Constructiva que organitza el Gremi de la Fusta i Moble de Catalunya, de la trobada d’alumnes de l’Institut Espanyol de Baubiologie, així com d’activitats ja consolidades com els tallers infantils Despertem l’interès per la bioconstrucció dirigit als nens i nenes que amplien horaris i es realitzaran durant tot el cap de setmana; o el sopar networking com a espai de trobada informal entre expositors i participants a la fira. També hi haurà la zona de food trucks, un espectacle de màgia i bioconstrucció i tallers i demostracions per a professionals.

La darrera de les incorporacions a Firhàbitat és la convocatòria i lliurament de la primera edició dels Premis Biconstrucció de Catalunya que reconeixeran a obres construïdes, realitzades gràcies a la participació d’estudis tècnics, contractistes, empreses i/o promotors, que destaquen per ser un model de bioconstrucció. La proposta neix de la col·laboració de Firhàbitat i la Intercol·legial Tècnica del Bages Berguedà.

Tota la informació es pot consultar a www.firhabitat.com.

Firhàbitat és una iniciativa de l’Associació Comarcal d’Empresaris del Berguedà i l’Ajuntament d’Avià amb la implicació de professionals i entitats del sector, la col·laboració de privats i de la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya.

Darrera actualització: 8.04.2024 | 12:03