La furgoneta triada pels avianesos porta a vacunar-se veïns amb problemes de mobilitat

Divendres, 5 de març de 2021 a les 10:00

El vehicle del Centre de Dia trasllada de casa seva al dispensari a 15 persones majors de 80 anys

La furgoneta del Centre de Dia d’Avià -que els veïns del poble van decidir comprar en els pressupostos participatius de l’any 2020-, ha prestat un nou servei al municipi. Amb aquest vehicle s’han traslladat persones de més de 80 anys amb problemes de mobilitat des del seus domicilis fins al dispensari per tal de vacunar-se contra la covid-19.

Aquesta setmana, treballadors municipals han anat a buscar a casa seva a quinze veïns majors de 80 anys i amb problemes de mobilitat. Els han traslladat amb el vehicle fins davant del dispensari. Allà, personal sanitari els ha administrat la vacuna de Pfizer a l’interior de la mateixa furgoneta. D’aquesta manera no han hagut de sortir del cotxe i tampoc tenir contacte amb altres persones. Cal recordar que aquesta vacuna en concret s’ha de conservar a -70 graus. Un cop descongelada no es pot moure dels centres de vacunació. Per aquest motiu són els ciutadans els que han de desplaçar-se fins als punts establerts per injectar-la. Un cop administrada la vacuna, els veïns romanen un quart d’hora a la furgoneta per prescripció mèdica i després se’ls retorna a les seves llars. 

L’alcaldessa d’Avià, Patrocini Canal, ha explicat que s’han traslladat aquells veïns que han indicat els professionals mèdics del dispensari del poble d’acord amb els seus protocols. Es tracta de persones de més de 80 anys d’edat que pel seu estat de salut tenen dificultats per desplaçar-se pels seus propis mitjans al dispensari. L’alcaldessa ha destacat que “el poble pugui beneficiar-se d’aquesta furgoneta” del Centre del Dia que justament l’Ajuntament d’Avià va comprar després que fos triada pels veïns en els pressupostos participatius del 2020. “Ara, aquesta tria té un rendiment social pel conjunt del poble” ha dit la dirigent. 

El cotxe va costar 30.500 euros. Es tracta d’una furgoneta de segona mà amb només dos anys d’antiguitat, completament adaptada i que s’utilitza pel transport dels usuaris del Centre de Dia des del febrer del 2020.

Pioners en pressupostos participatius al Berguedà
El 2018, Avià va ser el primer municipi del Berguedà en destinar una part del seu pressupost general a fer aquelles actuacions que decidissin els veïns per un valor global  de 70.000 euros, entre la tria dels adults i entitats i els infants.

Darrera actualització: 05.03.2021 | 10:03