La Festa Major d’Avià recupera la totalitat del seu format i tindrà novetats ambientades pel jovent

Dimarts, 16 d’agost de 2022

Després de dos anys la gran festa avianesa torna a celebrar activitats que s’havien vist modificades o cancel·lades per la pandèmia i incorpora algunes novetats

La Festa Major d’Avià ja és a tocar i enguany torna amb total plenitud després de dos anys al seu format original i comptarà a més a més amb algunes novetats en el seu programa. Els actes i activitats començaran el divendres dia 26 i finalitzaran el dilluns dia 29.

Una de les principals novetats serà la iniciació del Joc de la Pastanaga, un joc participatiu i interactiu per a la gent del poble que es podrà jugar durant els dies de festa major concretament a partir de la nit de dijous fins a la nit de diumenge. 

El joc l’ha proposat i impulsat l’Esplai d’Avià i consistirà a entrar a una aplicació per a mòbils o tauletes a través d’un enllaç que es facilitarà i de tots els participants registrats, el participant que més persones del poble elimini del joc i que no quedi eliminada guanyarà. Per poder eliminar els rivals es podrà fer de dues maneres, la primera clavant una pastanaga a la persona pel carrer o la segona, col·locant-li un gomet al cos. També hi haurà tècniques i mètodes de defensa per tal de no quedar eliminat, la primera tècnica és portant una armilla reflectant posada i la segona portant un flotador al cos. Els moviments d’eliminació de les persones hauran de quedar registrats a l’aplicació després que això succeeixi. Dilluns dia 29 a la tarda, durant la pausa de les sardanes a darrere el Tossal, es donaran els premis pertinents al joc. 

La regidora de joventut i festes, Sara Subirana, exposa que “serà un joc graciós i entretingut i animo a fer que la gent del poble hi participi”.

EL PROGRAMA DE LA FESTA MAJOR

Des de fa uns mesos, específicament els dimecres de cada mes, un grup de jovent ha començat a practicar i entrenar l’Ultimate Frisbee al camp de futbol del poble, una modalitat esportiva d’equip sense contacte que es juga amb un Frisbee. L'objectiu en un partit d'Ultimate és anotar el major nombre de gols possible fent-se amb el control d'un frisbee a la zona d'anotació contrària mitjançant passades, sense que caigui ni sigui interceptat pels rivals i sense córrer amb el disc a la mà. L'Ultimate Frisbee es caracteritza pel seu esperit del joc, amb els principis de joc net, esportivitat i goig de jugar. Dit això, com a novetat d’aquesta edició s’ha organitzat pel dissabte dia 27 al matí, un partit d’Ultimate Frisbee obert per a tothom per tal de donar a conèixer aquest esport i per captar i generar interès a la resta de jovent del poble. 

El divendres dia 26 al vespre, un altre acte que cal destacar és que hi haurà l’actuació i espectacle de màgia a càrrec del Mag Lari. Les entrades per aquest espectacles es podran comprar del 22 al 26 d’agost en horari d'oficines a l’Ajuntament d'Avià. Les entrades anticipades tenen un preu de 10 euros. 

Finalment, el dilluns dia 29 al vespre, després d’uns anys d’absència, torna el teatre a la Sala Gran de l’Ateneu per part de l’Agrupació Teatral Avianesa amb l’obra “Mans lliures”, una adaptació de la pel·lícula “Perfectos desconocidos”. Les entrades també es poden adquirir a les oficines de l'Ajuntament d'Avià. 

“Estem molt contents de poder tornar a celebrar la Festa Major d’Avià amb normalitat i esperem que vagi tot bé”, ha expressat la regidora de joventut i festes, Sara Subirana. 

Alguns actes i activitats com per exemple els concerts de divendres i dissabte a la nit tornaran a celebrar-se amb total normalitat, la cercavila la protagonitzarà la Correnotes Band i serà el divendres a la tarda com és comú i el correfoc a càrrec dels Diables Esclata Aglans d’Avià el dissabte. 

Destacar el canvi d’horari i de dia dels Jocs Ximples que l’organitzarà l’Esplai d’Avià i que en comptes de fer-se el dissabte a la tarda com era habitual passarà a fer-se el divendres al matí. 

Darrera actualització: 16.08.2022 | 10:05