La Festa Major d’Avià arriba amb un programa ambiciós i carregat d’activitats per a tots els públics

Dilluns, 7 d’agost de 2023

L’Ajuntament d’Avià presenta el programa d’actes de la Festa Major d’Avià 2023, que tindrà lloc els dies 19 i 20 d’agost, 24, 25, 26, 27 i 28 d’agost i 2 de setembre. 

El programa de la #FMAVIA2023 arriba carregat d’activitats per a tots els públics i diferents novetats que pretenen fer de la celebració d’enguany una de les més ambicioses dels últims anys. 

Fes clic en aquest enllaç per veure el programa de la Festa Major d'Avià 2023

El retorn de la Baixada d’Andròmines, el tradicional correfoc, el torneig de Vòlei Fang, l’estrena de la I Fira de cervesa artesana i de productes d’alimentació d’Avià, els concerts joves amb el cap de cartell Itaca Band, el ball de gala amb Cafè Trio i els diferents actes dedicats als més menuts, com el concert d’Ambauka, omplen d’il·lusió i ganes de festa a tota la població. 

L’alcaldessa d’Avià, Patrocini Canal, convida a tots els veïns i veïnes d’Avià, així com també a la resta de berguedans i berguedanes, a participar de la Festa Major. “Quan s’acaba l’estiu i a les nits ja refresca, arriba la nostra Festa Major, uns dies perfectes per trobar-nos amb la gent que durant l’any viuen a fora, però que sempre tornen per aquesta ocasió. Desitgem que siguin del vostre gust i que les gaudiu acompanyats de la vostra família i amics”.

La Festa Major d’Avià 2023 ha estat organitzada per una comissió que ha preparat un seguit d’actes molt diversos i per tots els públics. “Els agraïm molt la bona feina feta perquè no ha estat fàcil programar tantes activitats en tan pocs dies”, afirma l’alcaldessa. 

El primer acte de la Festa Major tindrà lloc el dissabte 19 d’agost i serà el ja tradicional Memorial Josep Costa de tir al plat a la zona del Roc Tou. El concurs, organitzat per la Societat de Caçadors d’Avià començarà a les 9.00h. El mateix dia, a les 10h, començarà a la pista poliesportiva d’Avià un torneig de 3x3 de bàsquet, organitzat pel Grup de Joves d’Avià. 

Diumenge 20 d’agost arribarà una activitat que ha recuperat el Grup de Joves d’Avià, i serà el Torneig de Vòlei Fang, que es farà davant de la piscina municipal d’Avià a partir de les 10h. 

Després d’aquest primer tastet d’activitats, el gruix d’actes de la Festa Major d’Avià tindran lloc del 24 al 28 d’agost. 

El dijous 24 d’agost el sopar popular al Parc del Tossal donarà al tret de sortida a quatre dies de festa grossa. La venda de tiquets per participar en el sopar es farà a l’Ajuntament i al bar de l’Ateneu fins al divendres 18 d’agost.

Divendres 25 començarà amb activitats per als més menuts del poble a l’aparcament del local avianès. Allí s’hi faran Jocs Ximples i es recolliran les làmines del concurs de dibuix infantil. A les 18.00h, els gegants d’Avià i Correnotes Band ambientaran els carrers i places del poble amb una cercavila. A les 21.30h, el foc serà el protagonista amb la celebració del correfoc a càrrec de la Colla de Diables Esclata Aglans d’Avià. I ja entrada la nit, a la Sala Ateneu hi haurà havaneres amb el grup Sac i Ganxo i Les Veus del Ter. A la plaça del Padró, el concert jove portarà els grups Cardona (beatbox & live looping), Thug Life Band i PD Destor. 

Dissabte 26 d’agost l’Hotel d’Entitats acollirà la zona de dibuix i recollida del concurs infantil, destinat a nens i nenes de 0 a 14 anys. Les làmines per al concurs de dibuix es podran recollir durant la setmana abans a la papereria Avinguda 44, el divendres als jocs ximples o el mateix dissabte a l’hotel. A les 12h, l’esport serà protagonista al camp d’esports municipal amb el tradicional partit de solteres i solters i contra casades i casats o mixta. A la mateixa hora tindrà lloc a l’Hotel d’Entitats l’espectacle de titelles “El Pinotxo Mentider” i “El Padrí Caçador Caputi”.

A la tarda, a les 16.30h, començarà un dels actes més esperats d’aquesta Festa Major, la Baixada d’Andròmines. Després de diversos anys, el consistori i la comissió de la festa van impulsar una consulta popular per conèixer l’interès en recuperar la baixada. La prova, que no és competitiva, començarà a Cal Tauler i les inscripcions es poden fer el mateix dia de 15.30h a 16.30h. 

Els carrers del barri vell viuran també una nova estrena. A partir de les 18.00h s’inaugurarà la I Fira de cervesa artesana i de productes d’alimentació d’Avià. 

A les 21h, a la plaça del Padró, tornarà la música i la gresca amb el concert alternatiu, que tindrà com a mestres de cerimònia a Besos de Perro, Red Bruts, Revenja i PDs electrònica. A les 23.30h, a la pista poliesportiva, el concert jove portarà Los Escombros, Itaca Band i Simmons DJ.

Diumenge 27 d’agost començarà a les 11h amb una missa en honor a St.Lleïr a l’església parroquial. Després de la missa, hi haurà sardanes a la plaça del Padró a càrrec de la Cobla Pirineu. A les 12h, espectacle infantil l’Ocell de Colors amb En Clau de Clown a la plaça de l’Ateneu. 

A la tarda, la festa continuarà a l’Ateneu amb una classe de zumba a càrrec de Janet Ferrer. A les 18h, partit de Festa Major entre l’Avià i el Pradenc al camp d’esports municipal. I a les 19h, la traca final començarà amb Cafè Trio a la plaça de l’Ateneu i amb ball a càrrec del grup Som-hi Band. A les 22h, Cafè Trio repetirà amb el ball de gala. 

Dilluns 28, l’últim dia de la Festa Major, s’encetarà a les 12h amb la missa pels difunts del poble a l’església parroquial. A les 17h, concert infantil amb Ambauka i berenar al finalitzar l’actuació. A les 19.30h, Karaoke a la plaça de l’Ateneu i a les 21.30h espectacle d’humor “Impro-Show” a la sala gran de l’Ateneu. 

A part de les activitats ja esmentades i que apareixen al programa, també hi haurà esdeveniments alternatius com la repetició del Joc de la Pastanaga, el XLII Concurs de pintura o l’engalanament de carrers. Totes les normatives es poden consultar al programa oficial de la Festa Major d’Avià 2023. 

Els actes finalitzaran el dissabte 2 de setembre a les 16h amb la celebració del Torneig de Botifarra a la Sala Gran de l’Ateneu. 

L’Ajuntament d’Avià està profundament agraït a totes les entitats que organitzen la Festa Major, especialment a la nova comissió de la Festa Major. La seva dedicació altruista fa possible la realització d’aquesta celebració.

Bona Festa Major! 

Darrera actualització: 7.08.2023 | 17:17