La Festa Major d’Avià 2023 recuperarà la baixada d’andròmines

Dimarts, 25 d’abril de 2023

Després de la consulta popular la comissió i el consistori han decidit tornar a celebrar la prova, que tindrà lloc el dissabte 26 d’agost 

La comissió de la Festa Major i l’Ajuntament d’Avià han decidit recuperar la baixada d’andròmines de la Festa Major després de valorar i analitzar les respostes de la consulta popular que es va realitzar a través de les xarxes socials del consistori. 

Un total de 36 persones van respondre afirmativament a la pregunta “Participaries en la baixada d’andròmines de la Festa Major d’Avià?” i aquesta xifra s’ha considerat suficient per anunciar oficialment la tornada de la prova. 

Tenint en compte els resultats, la comissió i el consistori han decidit recuperar una activitat que es va deixar d’organitzar l’any 2012 per falta de participants.  És per aquest motiu que l’Ajuntament d’Avià fa una crida a tots els veïns a començar a construir les seves andròmines. 

La prova tindrà lloc el dissabte 26 d’agost a les 16.00h.

En aquesta celebració s’hi pot participar amb qualsevol vehicle estrafolari construït a mà i sense motor. La baixada d’andròmines no és una prova competitiva i tots els vehicles hi són benvinguts, des dels més rudimentaris als més elaborats. L’objectiu de la baixada d’andròmines és la diversió dels participants i del públic. 

Les andròmines van ser una activitat destacada de la Festa Major d'Avià des de l'any 1988 i fins al 2000. Durant els primers anys hi va haver molta participació i eren una de les activitats més destacades de la Festa Major. Tanmateix, en els últims anys hi va haver una davallada important pel que fa al nombre de participants i per aquest motiu es va substituir per altres activitats. Del 2007 al 2012 es va recuperar la baixada d’andròmines, tot i que l’any 2012 es van deixar d’organitzar també per falta de participants.

Ara, la comissió de la Festa Major i l’Ajuntament d’Avià es mostren satisfets de la resposta de la població en l’enquesta i és per aquest motiu que esperen que la baixada d’andròmines d’enguany pugui tornar a ser una gran festa. 

 

Darrera actualització: 25.04.2023 | 10:07