La Federació Aèria Catalana gestionarà els camps d’aterratge i enlairament de parapent d’Avià i Capolat

Dimecres, 17 de març de 2021 a les 17:00

L'Ajuntament intensifica la seva aposta per potenciar un esport referent al municipi  

Els camps d’aterratge de parapent situats a cal Foubes d’Avià, el de la zona dels Arbres Blancs i el d’enlairament situat a la primera Maria, al terme de Capolat, seran gestionats per la Federació Aèria Catalana. D’aquesta manera, l’Ajuntament d’Avià intensifica la seva aposta per potenciar aquest esport al municipi que reuneix unes excel·lents condicions per practicar-lo. El lligam del municipi amb aquest esport es remunta a l’any 1991.

L’ Ajuntament d’Avià ha signat un conveni amb la Federació Aèria Catalana en virtut del qual l’entitat assumeix la gestió dels dos camps. Això suposarà que totes les persones federades en podran fer ús. El conveni preveu que el 60% de les despeses del lloguer dels camps les assumeixi  la Federació i el 40% restants, l’Ajuntament d’Avià. L’acord compta amb la col·laboració i el suport del Consell Comarcal del Berguedà i suposa el primer pas per reactivar aquest esport. La primera prova tindrà lloc els dies 1 i 2 de maig. Es tracta del Campionat de Catalunya i de la Lliga Nacional de Precisió. Els participants hauran d’aterrar en un punt determinat de les zones d’aterratge.

La presentació del conveni s’ha fet aquest dimecres en un acte que ha tingut lloc al camp d’aterratge de cal Foubes d’Avià. L’alcaldessa Patrocini Canal ha estat l’amfitriona de la trobada juntament amb el regidor d’Esports avianès Gerard Aran i Josep Mosoll, alcalde de Capolat. Hi ha assistit Alfred Sánchez, president de la Federació Aèria Catalana i membres de la junta directiva. Així mateix hi ha participat Josep Lara, president del Consell Comarcal del Berguedà i Abel Garcia, conseller comarcal d’Esports i Turisme Actiu. 

Un referent del parapent
El municipi d’Avià ha estat des de fa més de 30 anys una referència del parapent. És una zona de vol reconeguda per la Federació Aèria Catalana des de l’any 1991, quan es va crear la primera escola de vol. Des d’aleshores s’han realitzat regularment proves de la lliga catalana de parapent i també de la lliga espanyola. Igualment ha estat punt de pas i meta d’altres competicions nacionals i internacionals. La zona de vol també permet dissenyar proves de dificultat variable i progressiva, començant per una dificultat menor adaptada als pilots menys experimentats. L’any 2018, l’Ajuntament d’Avià va habilitar un camp d’aterratge municipal a prop de la zona esportiva dels Arbres Blancs i el va posar a disposició de tots els afeccionats a aquest esport.

Seu de competicions
Avià i Capolat han estat l’escenari de diferents proves. Per exemple, la primavera de l’any 2016, la Federació Espanyola va demanar a l’Ajuntament d’Avià poder organitzar una prova de la Copa Federació Espanyola vàlida per l’Open FAI 2 (Federació Aèria Internacional). Aquest esdeveniment va atraure més de 120 pilots estatals i internacionals. Això va tenir un impacte econòmic al poble.

Darrera actualització: 17.03.2021 | 17:37