Els pressupostos infantils d’Avià registren una participació rècord del 80% en les votacions

Dimarts, 9 de març de 2021 a les 11:00

El consistori destinarà 10.000 euros per fer tres inversions que han triat la quitxalla 

Un gronxador rodó amb xarxa, un tobogan gran i llarg i una caseta de fusta. Aquestes són les tres actuacions que es duran a terme a través dels pressupostos participatius infantils d’Avià als quals el consistori destina 10.000 euros. Enguany s’ha registrat una participació rècord del 80% en les votacions “gràcies a la implicació de l’escola” d’educació primària Santa Maria segons ha explicat Sara Subirana, la regidora de Participació Ciutadana. 

La proposta guanyadora amb 246 punts ha estat fer un gronxador rodó amb xarxa per l’escola amb un cost de 4.000 euros. En segon lloc i 190 punts, la compra d’un tobogan gran i rodó per valor de 4.000 euros, seguit d’un Boulder i un terra tou per posar a la part posterior de l’edifici de l’Ateneu amb 113 punts i un cost de 5.000 euros. La quarta proposta més votada és la caseta de fusta amb 90 punts i pressupostada en 2.000 euros. Finalment, la instal·lació de papereres de reciclatge als indrets on acostumen a anar els infants amb 67 punts i una inversió de 1.500 euros. 

La regidora Sara Subirana ha explicat que “es tiraran endavant” les propostes per fer un gronxador rodó amb xarxa, un tobogan gran i llarg i la compra d’una caseta de fusta ja que per fer la tercera opció més votada no quedaria suficient pressupost. Subirana ha afegit que “al llarg d'aquest any, comprarem i instal·larem les tres coses que han sigut escollides”. La regidora de Participació Ciutadana ha posat en valor la possibilitat que els nens i nenes  del poble puguin triar en què s’inverteixen els diners dels pressupostos de la quitxalla, un exercici “de responsabilitat ciutadana”.

 

Darrera actualització: 09.03.2021 | 12:25