El pressupost de l’Ajuntament d’Avià arriba fins els 2,7 milions d’euros

Dimarts, 26 de gener de 2021 a les 00:00

L'Ajuntament preveu invertir 815.000 euros aquest 2021

El ple de l’Ajuntament d’Avià ha donat llum verd, aquest dilluns, a un pressupost de 2,7 milions d’euros pel 2021. Aquesta xifra suposa un increment de mig milió d'euros en relació al 2020, que va ser de 2,2 milions. 

Els comptes municipals preveuen un important capítol d’inversions, que arriba als 815.00 euros. També es mantenen els 15.000 euros d’ajudes destinades als treballadors autònoms i petits empresaris que han vist disminuir la seva facturació per la covid-19. El 2020, el consistori ja va atorgar un paquet de subvencions per aquesta mateixa quantitat amb l’objectiu de donar suport als emprenedors del poble.

Urbanització de la plaça de l’Església

La inversió amb un volum econòmic més gran d’aquest pressupost 2021 són les obres d’urbanització de la plaça de l’Església,amb una despesa prevista de 520.000 euros. Es pagaran amb ajudes atorgades per la Diputació de Barcelona. Aquest projecte abraça l'esplanada que hi ha davant de l'església parroquial i que es fa servir d'aparcament, la plataforma dels horts on hi ha una antiga bassa i el Camí de Santa Maria.

L’Ajuntament també contempla destinar 204.000 euros a fer un nou tancament perimetral del pavelló des dels lluernaris de la teulada baixant pel laterals. Les lames seran d’acer galvanitzat. Es tracta d’un estructura calada que permet el pas de la llum i el vent però que alhora dificulta l’entrada de la pluja. Aquesta és la sisena fase del tancament del pavelló municipal, un equipament polivalent molt usat per entitats i particulars abans de la pandèmia. 

Nous nínxols i columbaris

El capítol d’inversions també preveu destinar 20.000 euros a  la construcció de 20 nous nínxols del cementiri municipal. Es preveu fer-ne 20 de nous. La capacitat actual és de 550. Així mateix es construiran columbaris per a les famílies que vulguin dipositar-hi les urnes amb les cendres dels seus difunts. Se’n faran 20 per donar resposta a les necessitats dels veïns.

Fons per esportistes d’elit del poble

Per primera vegada, l’Ajuntament d’Avià atorgarà 10.000 euros d’ajudes als esportistes d’elit que visquin al poble. Properament es faran públiques les bases per accedir a aquesta convocatòria que vol ser un suport per als esportistes locals que participen en competicions d’àmbit estatal.

Ajudes per la compra d’equips d’osmosi

El ple ordinari de gener també ha aprovat les bases de les subvencions per fomentar l’estalvi energètic dotades amb 20.000 euros. L’Ajuntament pagarà el 50% fins a un límit de 300 euros de la compra d’un equip d’osmosi per tractar l’aigua que les famílies consumeixen a casa. L’objectiu és reduir el consum d’aigua envasada en ampolles o garrafes de plàstic, un material contaminant. D’aquesta manera, l’Ajuntament d’Avià redobla la seva aposta per les energies sostenibles i l’estalvi energètic.

Darrera actualització: 26.01.2021 | 11:04