Avià reprèn el projecte d'instal·lació de càmeres de videovigilància a les entrades del poble

Dijous, 4 de gener de 2024

L’alcaldessa Patrocini Canal s’ha reunit amb els veïns i veïnes per adoptar mesures arran dels últims robatoris al municipi 

L'Ajuntament d'Avià reprèn el projecte per la instal·lació de càmeres de videovigilància a les entrades del poble per reforçar les mesures de seguretat. 

Aquesta iniciativa es va aprovar l'any 2019 i preveia col·locar dues càmeres a l'entrada principal, a Cal Tauler; una a l'accés des de Cal Rosal; i una altra al sud, al polígon de Santa Maria. Aquestes càmeres han d'estar vinculades a una base de dades dels Mossos d'Esquadra.

L'arribada de la pandèmia de la covid-19 va fer que aquest projecte quedés aturat. Ara, l'Ajuntament d’Avià torna a posar fil a l'agulla per materialitzar aquest projecte com una mesura per millorar la seguretat al poble, arran de robatoris que s'han registrat darrerament, sobretot a la zona de l'avinguda de Francesc Macià i l'avinguda de Gaudí.

Recentment, l'alcaldessa, Patrocini Canal, s'ha reunit amb una representació veïnal que li han expressat la seva preocupació per aquests robatoris. 

A la trobada s'han plantejat mesures com augmentar l'enllumenat d'algunes zones fosques. I, especialment, la recuperació del projecte per col·locar les càmeres de videovigilància esmentades.

En aquesta trobada, l'alcaldessa ha recollit les preocupacions que li han traslladat els veïns.

Per fer possible la instal·lació de les càmeres de videovigilància a les entrades del poble, el consistori contactarà amb el departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya per seguir les seves instruccions. 

Posteriorment, es realitzarà un nou pressupost per a la instal·lació de les càmeres, ja que el de l’any 2019 ja no és vigent. Un cop es tingui el cost total, aquesta partida es presentarà al ple en una modificació posterior del pressupost anual, ja que actualment el de l’any 2024 es troba gairebé tancat. 

Així mateix, Patrocini Canal ha destacat que la seguretat és clau per tenir un poble amb una bona qualitat de vida. L’alcaldessa ha assegurat que el compromís del consistori amb la seguretat dels veïns "per nosaltres és prioritari."

Darrera actualització: 4.01.2024 | 11:27