Avià reparteix 220 plaques de geolocalització entre els veïns de masies i edificacions disseminades

Dilluns, 12 d'abril de 2021 a les 12:00

Cada placa compta amb un codi que permet als serveis d’emergència localitzar la ubicació en cas d’urgència 

L’Ajuntament d’Avià ha repartit 220 plaques de geolocalització entre els veïns de les masies i edificacions disseminades del municipi. La iniciativa, liderada pel Consell Comarcal del Berguedà amb la col·laboració dels ajuntaments de la comarca, permetrà geolocalitzar en cas d’urgència totes les edificacions aïllades d’Avià i del Berguedà a través d’un codi al que hi poden accedir els cossos d’emergència. 

Al realitzar una trucada al 112 (Bombers, Mossos d’Esquadra, Protecció Civil, Agents Rurals i el Servei d’Emergències Mèdiques) la persona afectada només ha de facilitar el codi de la masia, granja o cobert i a través d’aquesta geolocalització de la placa els professionals coneixen la ubicació de l’emergència i poden treballar amb màxima precisió i velocitat per assistir a les persones

El codi s’ha imprès en uns imants de fusta que ja han rebut pràcticament tots els 220 veïns de masies i edificacions disseminades d’Avià. Aquestes plaques han estat elaborades pel Grup Horitzó i es poden penjar en un lloc visible de la casa perquè tots els veïns tinguin a mà el codi en cas d’extrema necessitat. 

Aquesta iniciativa del Consell Comarcal del Berguedà permet geolocalitzar tota la comarca del Berguedà i millorar la intervenció dels serveis d’emergències, reduint el temps per localitzar les masies i edificacions aïllades alhora que evita que els cossos d’emergència es puguin perdre buscant el lloc on han d’intervenir. 

Els ajuntaments de la comarca han col·laborat activament en aquesta iniciativa actualitzant els respectius llistats d’edificacions i masies així com els seus noms, concretant les coordenades de les localitzacions. La iniciativa es va presentar el passat mes de març a Castellar del Riu amb la presència de Miquel Sàmper, conseller d’interior en funcions de la Generalitat de Catalunya. 

Darrera actualització: 12.04.2021 | 12:41