Avià pavimenta el ferm i construeix cunetes americanes a la carretera a Graugés per Santa Maria

Dimarts, 27 de desembre de 2022

Durant el primer semestre del 2023 es preveu fer la segona fase de l'actuació 

L'Ajuntament d'Avià ha dut a terme les obres de la primera fase del projecte de millora de la carretera que va d'Avià a Graugés passant per Santa Maria. Els treballs han consistit a pavimentar el ferm d'aquesta via i construir cunetes americanes des del polígon industrial del camí de Santa Maria fins a la cruïlla amb el camí de Casa Encamp. També s'ha fet una primera fase amb les mateixes actuacions des de Graugés en direcció a Avià.

Aquestes intervencions han estat finançades de la següent manera: el Consell Comarcal del Berguedà hi ha aportat 48.000 euros mitjançant el seu pla de millora de camins, 35.000 euros corresponen al programa de Resiliència i els 25.342 euros provenen del programa de camins de la Diputació de Barcelona.

Durant el primer semestre del 2023 es preveu fer la segona fase que permetria completar la pavimentació i la construcció de cunetes americanes al llarg d'aquesta carretera entre Avià i Graugés.

Patrocini Canal, l'alcaldessa d'Avià ha valorat aquesta obra. "A més d'arranjar el ferm perquè s'ha pavimentat, la construcció de les cunetes americanes és molt pràctica perquè es guanya zona de pas pels vehicles". I és que aquest tipus de cunetes no només fan la seva funció natural de canalitzar l'aigua sinó que com que són planes permeten que els cotxes o maquinària agrícola hi puguin circular per damunt.

L'alcaldessa ha expressat el seu desig que el 2023 es puguin completar aquests treballs que faran que la carretera esmentada quedi ben arreglada per molt temps.

Darrera actualització: 27.12.2022 | 09:47