Avià obre una consulta popular per valorar la possibilitat de recuperar la baixada d’andròmines de la Festa Major

Dimarts, 21 de febrer de 2023

La comissió de la Festa Major i l’Ajuntament d’Avià volen conèixer l’interès real dels avianesos i avianeses per recuperar una activitat que es va deixar de fer per manca de participants 

La comissió de la Festa Major i l’Ajuntament d’Avià obriran una consulta pública per saber si els avianesos i les avianeses tenen ganes de recuperar la baixada d’andròmines. 

En aquesta divertida i popular celebració s’hi pot participar amb qualsevol vehicle estrafolari construït a mà i sense motor. La baixada d’andròmines no és una prova competitiva i tots els vehicles hi són benvinguts, des dels més rudimentaris als més elaborats. L’objectiu de la baixada d’andròmines és la diversió dels participants i del públic. 

Les andròmines van ser una activitat destacada de la Festa Major d'Avià des de l'any 1988 i fins al 2000. Durant els primers anys hi va haver molta participació i eren una de les activitats més destacades de la Festa Major. Tanmateix, en els últims anys hi va haver una davallada important pel que fa al nombre de participants i per aquest motiu es va substituir per altres activitats com les derrapades d'Avià. 

Del 2007 al 2012 es va recuperar la baixada d’andròmines, tot i que l’any 2012 es van deixar d’organitzar també per falta de participants. 

Enguany, s'ha creat una comissió de Festa Major formada per entitats del poble i la regidoria de festes de l’Ajuntament d’Avià, amb l'objectiu que l'organització de la festa sigui més participativa. 

En aquesta comissió, ha sorgit la idea de recuperar la baixada d'andròmines, però al mateix temps, la comissió es vol assegurar que els avianesos i avianeses tenen ganes de participar-hi i crearien una andròmina per participar en la baixada. 

És per aquest motiu que l’Ajuntament d’Avià obrirà una consulta al perfil d’Instagram @ajuntamentavia per valorar l’interès real dels avianesos i les avianeses en recuperar aquesta celebració. 

Del 21 al 26 de febrer l’Ajuntamet d’Avià habilitarà a les stories d’Instagram una pregunta molt clara: “Participaries en la baixada d’andròmines de la Festa Major d’Avià?”.

La finalitat d’aquesta consulta a través d’Instagram no és saber si hi ha ganes de que torni la baixada d’andròmines, sinó saber si realment hi haurà suficients participants per tirar-la endavant.  

És per aquest motiu que la comissió i l’Ajuntament demanen que només responguin i participin en la consulta aquelles persones que tenen clar que crearan la seva andròmina i participaran en la baixada durant la festa major. 

Un cop finalitzat el període de participació, les respostes es transmetran a la comissió de la Festa Major i depenent dels resultats, aquesta decidirà sobre la viabilitat de recuperar la baixada d’andròmines. 

La decisió presa sobre la baixada d’andròmines s’informarà degudament a tota la població. 

Darrera actualització: 22.02.2023 | 12:14