Avià i Borredà reben 2 Flors d'Honor com a Viles Florides

Dimecres, 27 de setembre de 2017 a les 00:00

Els dos municipis són els únics reconeguts del Berguedà

Avià i Borredà són els únics municipis del Berguedà que han rebut el distintiu que els certifica com a Viles Florides durant un any més, amb dues Flors d'Honor atorgades per la Confederació d'Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC).

Aquesta denominació s'entrega segons el criteri d'un jurat especialitzat, en funció del patrimoni vegetal i paisatgístic, la relació entre l’espai verd i el nombre d’habitants, la relació entre els recursos destinats al manteniment i la superfície verda i enjardinada, la diversitat floral, la funcionalitat dels espais verds o l’existència d’un inventari de patrimoni vegetal. També es té en compte el respecte pel medi ambient i la sostenibilitat a través de variables com la gestió de l’aigua, els programes de control de plagues i malalties, la neteja i gestió de residus, o la qualitat de mobiliari urbà.

De tot Catalunya, 113 municipis han rebut Flor d'Honor. D'aquests, 11 han estat reconeguts amb quatre flors, 48 amb tres, 48 més amb dues (entre els quals els dos berguedans) i sis amb una flor d'honor. Tots ells, han indicat, treballen per fer créixer el verd a Catalunya, i suposen un important increment dels municipis participants, respecte dels 86 de l'anterior edició.

Font: NacióBerguedà

Darrera actualització: 27.09.2017 | 10:29