Avià habilita un circuit de trialsín al Parc del Tossal

Dimarts, 20 d'abril de 2021 a les 09:30

Els materials utilitzats en la creació de les zones del circuit s’han reciclat d’un abandonament

L’Ajuntament d’Avià ha estrenat un circuit de trialsín al Parc del Tossal. L’objectiu principal del consistori amb la creació d’aquesta nova zona per fer trial amb la bicicleta ha estat dotar al poble d’una nova infraestructura perquè els joves del municipi puguin practicar aquest esport en una zona preparada i segura.

A la zona del Parc del Tossal on s’ha habilitat el circuit de trialsín hi ha també un skateparc i un circuit de bicicletes. D’aquesta manera, l’oferta d’aquesta zona d’Avià per poder practicar esport segueix creixent.

El nou circuit de trialsín s’ha format amb materials reciclats provinents d’un abandonament de residus que hi va haver al municipi. Gerard Aran, regidor d’Esports de l’Ajuntament d’Avià, explica que “volíem reciclar aquests cilindres de formigó i tubs i vam pensar que destinar-los al circuit de trialsín podria ser una bona opció per donar una segona vida a coses que no eren de ningú”.

El circuit de trialsín consta d’un tub enterrat d’entre 3 i 6 metres, 4 cilindres rodons per pujar, saltar i fer cabrioles amb la bicicleta i també la curvatura tallada de dos cilindres que permet pujar i baixar.

El projecte ha tingut un cost mínim per l’Ajuntament d’Avià, ja que s’han gastat les hores de la brigada i la màquina excavadora que va col·locar els elements. A més dels elements reciclats, la terra utilitzada és la que va sobrar del camp de futbol municipal.

“Hi ha nens del poble que sempre han fet trial en bicicleta i des del principi de la legislatura volíem buscar un espai per destinar a aquest esport. Abans de la pandèmia de la covid-19 ja n’havíem parlat i havíem mirat el lloc, però va quedar tot parat”, explica el regidor Gerard Aran.

El circuit de trialsín ja està disponible des de fa unes setmanes perquè tots els joves del municipi que ho desitgin puguin anar a practicar aquest esport en una zona habilitada i segura. 

Darrera actualització: 20.04.2021 | 09:41