Avià finalitza la instal·lació d’una caseta de fusta per controlar les colònies de gats ferals

Dilluns, 21 de març de 2022

L’estructura està feta amb materials reciclats, l’han construït operaris de les brigades de l’Ajuntament i s’ha ubicat a la zona de sota del camp de futbol

L’Ajuntament d'Avià ha finalitzat la construcció i instal·lació d'una caseta de fusta per establir una nova colònia de gats ferals al municipi. L'estructura s'ubica a la zona de sota del camp de futbol d'Avià i té capacitat per una quinzena d'animals.

En els últims mesos s'havien detectat gats abandonats en aquesta zona en concret i per aquest motiu l'ajuntament ha decidit actuar amb la instal·lació d'aquesta caseta que permetrà tenir controlats els animals. A més, gràcies a aquesta caseta de fusta, els animals que viuen al carrer ara tindran un lloc on poder menjar i viure.

L'Ajuntament d'Avià té establertes diferents colònies de gats ferals al municipi per tal de fer-ne un seguiment i poder-los controlar. Aquestes colònies permeten estabilitzar-los i mantenir un control dels animals. Aquestes actuacions “formen part de les competències que té el consistori per tal de gestionar la presència de gats ferals a la via pública i vetllar per la salut pública i el benestar animal" tal com ha recordat l'alcaldessa d'Avià, Patrocini Canal. “És una de les obligacions que té l’ajuntament”.

Aquesta caseta de fusta s'ha construït amb materials reciclats i els treballs han anat a càrrec d'operaris de les brigades municipals d'Avià.

El municipi té des de fa uns anys tres persones voluntàries que s'ocupen de quatre assentaments de gats de manera molt eficient i endreçada al nucli d'Avià (Zona de la Rovira, sota l'avinguda Gaudi, Camí de Santa Maria i al costat del dipòsit de Cal Metge).

També n'hi ha una altra al nucli de La Plana. Ara, amb la nova colònia de gats controlada a la zona del camp de futbol, s'hi podrà fer el trasllat d'animals d'altres zones del municipi que no estaven controlats.

L'alcaldessa Patrocini Canal ha destacat i agraït la feina que fan aquestes persones voluntàries. Gràcies a això, fins ara s'han pogut capturar una vintena de gats i esterilitzar-los. Aquestes intervencions veterinàries han costat 2.000 euros i han estat sufragades pel consistori. L'alcaldessa d'Avià ha assegurat que "sense la feina, dedicació i perseverança de les persones voluntàries hagués estat impossible capturar a la vintena de gats per esterilitzar-los".

L'Ajuntament d'Avià prega a la ciutadania que no es deixi menjar als gats a cap lloc on no estigui reservat per aquesta finalitat. Si es continua deixant menjar als llocs no indicats, els animals es tornaran a establir en altres zones i les colònies de gats es dispersaran, complicant encara més l'actuació i control que pretén establir el consistori.

L'Ajuntament d'Avià demana també que si hi ha ciutadans preocupats per aquesta problemàtica, es posin en contacte amb l'ajuntament i la seva col·laboració serà benvinguda.

També demana que si alguna persona observa algun gat fora de la zona on hi ha les colònies, s'informi l'Ajuntament per portar-lo a la colònia més propera.

 

Darrera actualització: 21.03.2022 | 09:24