Avià finalitza la instal·lació d’una caseta de fusta per controlar les colònies de gats ferals

Dilluns, 21 de març de 2022 a les 09:00

L’estructura està feta amb materials reciclats, l’han construït operaris de les brigades de l’Ajuntament i s’ha ubicat a la zona de sota del camp de futbol

L’Ajuntament d'Avià ha finalitzat la construcció i instal·lació d'una caseta de fusta per establir una nova colònia de gats ferals al municipi. L'estructura s'ubica a la zona de sota del camp de futbol d'Avià i té capacitat per una quinzena d'animals.

En els últims mesos s'havien detectat gats abandonats en aquesta zona en concret i per aquest motiu l'ajuntament ha decidit actuar amb la instal·lació d'aquesta caseta que permetrà tenir controlats els animals. A més, gràcies a aquesta caseta de fusta, els animals que viuen al carrer ara tindran un lloc on poder menjar i viure.

L'Ajuntament d'Avià té establertes diferents colònies de gats ferals al municipi per tal de fer-ne un seguiment i poder-los controlar. Aquestes colònies permeten estabilitzar-los i mantenir un control dels animals. Aquestes actuacions “formen part de les competències que té el consistori per tal de gestionar la presència de gats ferals a la via pública i vetllar per la salut pública i el benestar animal" tal com ha recordat l'alcaldessa d'Avià, Patrocini Canal. “És una de les obligacions que té l’ajuntament”.

Aquesta caseta de fusta s'ha construït amb materials reciclats i els treballs han anat a càrrec d'operaris de les brigades municipals d'Avià.

El municipi té des de fa uns anys tres persones voluntàries que s'ocupen de quatre assentaments de gats de manera molt eficient i endreçada al nucli d'Avià (Zona de la Rovira, sota l'avinguda Gaudi, Camí de Santa Maria i al costat del dipòsit de Cal Metge).

També n'hi ha una altra al nucli de La Plana. Ara, amb la nova colònia de gats controlada a la zona del camp de futbol, s'hi podrà fer el trasllat d'animals d'altres zones del municipi que no estaven controlats.

L'alcaldessa Patrocini Canal ha destacat i agraït la feina que fan aquestes persones voluntàries. Gràcies a això, fins ara s'han pogut capturar una vintena de gats i esterilitzar-los. Aquestes intervencions veterinàries han costat 2.000 euros i han estat sufragades pel consistori. L'alcaldessa d'Avià ha assegurat que "sense la feina, dedicació i perseverança de les persones voluntàries hagués estat impossible capturar a la vintena de gats per esterilitzar-los".

L'Ajuntament d'Avià prega a la ciutadania que no es deixi menjar als gats a cap lloc on no estigui reservat per aquesta finalitat. Si es continua deixant menjar als llocs no indicats, els animals es tornaran a establir en altres zones i les colònies de gats es dispersaran, complicant encara més l'actuació i control que pretén establir el consistori.

L'Ajuntament d'Avià demana també que si hi ha ciutadans preocupats per aquesta problemàtica, es posin en contacte amb l'ajuntament i la seva col·laboració serà benvinguda.

També demana que si alguna persona observa algun gat fora de la zona on hi ha les colònies, s'informi l'Ajuntament per portar-lo a la colònia més propera.

 

Darrera actualització: 21.03.2022 | 09:24