Avià farà el tancament dels laterals del pavelló poliesportiu aquest 2022

Dimarts, 1 de febrer de 2022

L’obra suposa “una millora important” per avançar en els treballs d’adequació i afavorir que “l’equipament sigui més utilitzat“

L’Ajuntament d’Avià durà a terme el tancament dels laterals del pavelló poliesportiu aquest 2022. Així ho preveu el pressupost d’enguany que la darrera sessió plenària del consistori, celebrada aquest dilluns, va aprovar per unanimitat. El pressupost d’aquest exercici se situa en els 2.225.000 d’euros.

Una de les actuacions més destacades que preveuen els comptes municipals és la realització del tancament dels laterals i dels lluernaris de la coberta. L’obra té un cost de 224.000 euros i es pagarà amb 60.000 euros d’ajudes del Pla Únic d’Obres i Serveis (Puosc) de la Generalitat i  amb fons propis del consistori, segons ha explicat Patrocini Canal. 

L’alcaldessa ha destacat que aquesta actuació  “servirà per continuar avançant en els treballs d’adequació del pavelló”. Els tancaments han de servir per “protegir la pista de la pluja i el sol” i suposaran “una millora important”. La dirigent avianesa ha exposat que aquest equipament dóna servei no només “per a la pràctica esportiva sinó que també el fan servir entitats per dur-hi a terme diferents activitats i l’escola”. Els tancaments ajudaran que sigui més utilitzat.

Una altra de les inversions que preveu fer el consistori enguany és l’adquisició d’una màquina elevadora que es farà servir perquè els operaris municipals puguin esporgar els arbres amb més seguretat, eficàcia i comoditat. Aquesta màquina també es podrà utilitzar per canviar lluminàries o quan s’hagin de penjar banderoles per la festa major, entre d’altres necessitats del dia a dia.

 UN PRESSUPOST REALISTA, SOCIAL I PER AFAVORIR L’ESTALVI ENERGÈTIC

Patrocini Canal, ha dit que el del 2022 “és un pressupost realista, totes les inversions tenen el finançament previst i una partida justificada”.  A més, l’alcaldessa ha dit que “no és tancat” ja que, un cop s’hagi fet la liquidació dels comptes del 2021, “es preveu fer una modificació a l’alça dels números d’aquest any”. 

D’altra banda, el pressupost també preveu una partida global d’uns 25.000 euros per destinar als programes d’ajudes socials així com també per a les entitats del municipi. Igualment es manté la partida de 10.000 euros anuals per ajudar als esportistes del poble que el consistori va crear l’any passat. Es tracta d’unes ajudes per donar suport als esportistes locals.

Finalment, els veïns del municipi també podran optar al fons de 20.000 euros que el consistori destinarà aquest 2022 per afavorir l’estalvi energètic. Es poden demanar aquestes ajudes per la instal·lació de plaques solars fins a la compra d’equips d’osmosi per tractar l’aigua. 

Darrera actualització: 1.02.2022 | 12:18