Avià estableix colònies de gats protegides amb l’ajuda de voluntaris

Dimarts, 30 de novembre de 2021 a les 10:00

S’instal·larà una nova colònia d’aquests animals a la zona de sota del camp de futbol

L’Ajuntament d’Avià ha establert colònies de gats controlades al municipi per tal de resoldre la problemàtica amb aquests animals. Les colònies de gats protegides permeten controlar cadascun dels animals que viuen al carrer, esterilitzar-los i donar-los un lloc on poder menjar i viure. 

En especial, s’actua per una colla de gats de carrer que s’havien instal·lat a la zona del camp de futbol. 

Per arreglar aquesta situació el consistori va demanar el suport tècnic de la Diputació de Barcelona i l’informe dels tècnics especialitzats ha recomanat la creació de colònies de gats controlades. 

El municipi té des de fa uns anys dues persones voluntàries que s’ocupen de quatre assentaments de gats de manera molt eficient i endreçada al nucli d’Avià (Zona de la Rovira, sota l’avinguda Gaudi, Camí de Santa Maria  i al costat del dipòsit de Cal Metge). També n’hi ha una altra al nucli de La Plana. Aquests assentaments de gats tindran la consideració de colònies protegides.

Ara s’instal·larà una colònia controlada a la zona de sota del camp de futbol amb l’objectiu de poder-hi traslladar tots els gats que hi ha a dalt. 

El consistori i els voluntaris ja han començat a treballar per fer el trasllat i s’han pogut agafar 8 gats. Un cop se’ls captura, als animals se’ls fa la corresponent esterilització i se’ls trasllada a la nova colònia, on ells mateixos s’hi estableixen per la presència del menjar. 

L’Ajuntament d’Avià prega a la ciutadania que no es deixi menjar als gats a cap lloc on no estigui reservat per aquesta finalitat, en especial a la zona del camp de futbol i la llar d’infants. Si es segueix deixant menjar als llocs no indicats, els animals es tornaran a establir en altres zones i les colònies de gats es dispersaran, complicant encara més l’actuació i control que pretén establir el consistori. 

L’Ajuntament d’Avià demana també que si hi ha ciutadans preocupats per aquesta problemàtica, es posin en contacte amb l’ajuntament i la seva col·laboració serà benvinguda.

També demana que si alguna persona observa algun gat fora de la zona on hi ha les colònies, s’informi a l’Ajuntament per portar-lo a la colònia més propera.

A més, també faria falta trobar algun voluntari per atendre la zona del Barri de la Creu. 

Si hi esteu interessats, poseu-vos en contacte amb l’Ajuntament d’Avià. 

Gràcies per la vostre col·laboració.

 

Darrera actualització: 30.11.2021 | 10:55