Avià dona 42.000 euros per pagar les despeses fixes de les entitats

Dilluns, 13 de febrer de 2023

El consistori farà convenis per donar suport a l’activitat que duen a terme al municipi  per afavorir la dinamització del teixit social

L'Ajuntament d'Avià atorgarà un total de 42.000 euros per ajudar a pagar les despeses fixes de les entitats del poble. Aquesta és una de les novetats més destacades del pressupost per aquest 2023 que s'ha aprovat en el darrer ple municipal celebrat aquest dilluns. El pressupost d'enguany és de 2.219.208,46, una xifra molt similar a la del 2022. 

El govern d'Avià ha decidit redoblar la seva aposta per donar el màxim suport a les entitats pel seu paper de dinamitzadors socials al municipi, creant uns convenis de col·laboració econòmica anuals. De manera que les despeses fixes de les entitats que desenvolupen les seves activitats al poble les assumeix el consistori. Aquesta és la primera vegada que es farà. En total se'n beneficiaran una dotzena d'entitats. 

L'alcaldessa, Patrocini Canal ha dit que "aquests nous convenis són importants perquè l'Ajuntament paga el que càrrega més a les entitats com són les seves despeses fixes. És una ajuda i estem contents de poder-ho assumir perquè és un bon servei".

D’altra banda, els comptes municipals inclouen una partida global d'uns 25.000 euros per destinar als programes d'ajudes socials. També 10.000 euros anuals per ajudar als esportistes del poble que el consistori va crear el 2021 amb una bona acollida. Es tracta d'unes ajudes per donar suport als esportistes locals.

D'altra banda, els veïns del municipi també podran optar als 20.000 euros que el consistori destinarà aquest 2023 per afavorir l'estalvi energètic de la ciutadania. Aquestes ajudes es poden demanar per la instal·lació de plaques solars o la compra d'equips d'osmosi per tractar l'aigua, entre d'altres. 

ES COMPLETA LA MILLORA DE LA CARRETERA FINS A GRAUGÉS

Aquest 2023, el consistori durà a terme l'arranjament de la carretera que va des de l'Abeurador fins a Graugés. Es millorarà el paviment i es faran cunetes americanes. Aquesta obra té un cost de 163.126,27 euros i és la més destacada del capítol d'inversions del 2023 que és de 206.143 euros.

L'actuació esmentada es finança amb una subvenció de 120.000 euros de la Diputació de Barcelona i 43.000 euros més de fons propis del consistori.

Amb aquesta obra es completa la millora d'aquesta via. El 2022 ja es va actuar al tram que va des del polígon industrial del camí de Santa Maria fins a la cruïlla amb el camí de Casa Encamp. També es va fer una primera fase amb les mateixes actuacions des de Graugés en direcció a Avià.

L'alcaldessa ha destacat que amb aquesta intervenció "aquesta carretera quedarà ben condicionada" i millorarà la mobilitat dels usuaris i veïns de la zona.

Darrera actualització: 13.02.2023 | 11:55