Avià convida a votar amb l’aplicació mòbil del municipi els pressupostos participatius

Dilluns, 1 de febrer de 2021 a les 00:00

El consistori destinarà 70.000 euros a les actuacions que tinguin més suports entre els veïns

L’Ajuntament d’Avià convida als veïns del poble a votar els projectes escollits pels avianesos i avianeses en els pressupostos participatius d’enguany, en els que s'hi destinaran 70.000 euros. La covid-19 impedeix fer la tradicional assemblea de veïns que se celebrava per informar de les propostes que finalment se sotmetran a votació. Les restriccions imposades per la pandèmia ho fan impossible i , per aquesta raó, el consistori promou una alternativa que consisteix en votar a través de l’aplicació mòbil municipal. Les votacions es podran fer del 8 al 21 de febrer.

Aquestes son les propostes que participen enguany en els pressupostos participatius de l’Ajuntament d’Avià.

NÚMERO

TÍTOL

DESCRIPCIÓ

VALORACIÓ ECONÒMICA APROXIMADA

1

Millores carretera de Cal Dachs a Graugés

Posar vots per reduir la velocitat en aquest tram de carretera.

5.000€

2

Millores carrer d’Obiols

Enquitranar el carrer d’Obiols

20.000 €

3

Material escola bressol

Compra de material nou per l’escola bressol amb l’objectiu de renovar l’existent

5.000 €

4

Millores a l’àrea del motor d’Avià

Construcció d’un petit circuit de motocròs per la mainada

20.000 €

5

Rutes de senderisme

Senyalització amb senyals i banderoles de 4 rutes de senderisme pel terme municipal d’Avià.

5.000€

6

Tarimes desmuntables

Adquisició d'unes tarimes desmuntables que puguin adaptar-se a diferents mides perquè no s'hagin de llogar per actuacions de la coral, ni pels concerts o espectacles.

7.500 €

7

Millores del parc del camí de Santa Maria

Instal·lació d’un gronxador mixt igual que l’existent i dues molles al parc que ja hi ha al camí de Santa Maria

3.000 €

8

Panell informatiu

Instal·lació d’un panell digital a la plaça de l’Ateneu on hi surtin notícies destacables del poble, la data i la temperatura.

8.000 €

9

Mini-excavadora

Compra d’una mini-excavadora per a facilitar la feina a la brigada, sobretot en el mantenint de camins

12.500 €

10

Pista de l’escola

Pavimentar de nou la pista de ciment de l’escola.

20.000 €

Com puc votar? 

Per poder votar una d’aquestes propostes primer de tot cal descarregar-se l’ aplicació de l’Ajuntament d’Avià al mòbil. Aquesta serà indispensable per triar les diferents opcions. Es pot fer de forma molt senzilla de la següent manera: primer cal descarregar-se l’aplicació “Ajuntament d’Avià”  al mòbil mitjançant la Play Store, de forma gratuïta. Seguidament s’ha de demanar un codi personal que acredita la condició de veí del municipi a les oficines de l’Ajuntament o per Whattsapp al 699 03 72 29. Un cop es tingui el codi, ja només cal entrar a l’apartat “registre” de l’aplicació i introduir el DNI i el codi personal. Per poder votar els pressupostos participatius només cal accedir a l’apartat enquestes de l’aplicació.

El període per votar a través de l’aplicació és del 8 al 21 de febrer. Tot i que per la situació de la pandèmia el consistori recomana fer la votació a través de l’aplicació, les persones que desitgin votar presencialment ho podran fer la setmana del 22 al  26 de febrer, dipositant el seu vot en una urna que hi haurà a l’edifici de l’Ajuntament d’Avià.

Campanya per convidar a votar a través de l'aplicació mòbil 

L’Ajuntament d’Avià ha posat en marxa una campanya a les xarxes socials per convidar els veïns a descarregar-se l’aplicació mòbil del consistori, que és indispensable per poder votar.

La campanya promocional la protagonitzen set avianesos i avianeses de diferent sectors. Aquestes persones han acceptat col·laborar desinteressament en la proposta de l’Ajuntament. Es tracta del contratenor Xavi Sabata, Heura Líria, directora escola bressol, Rosa Gonfaus, presidenta del Casal de la Gent gran, la pubilla Núria Solà, l’hereu Pau Capdevila i l’avianesa Zahra El Fatihi

Darrera actualització: 03.02.2021 | 10:04