Avià amplia el cementiri municipal i hi instal·la els primers columbaris

Dimecres, 5 de maig de 2021 a les 12:00

Les obres de millora de l’espai funerari han consistit en la creació d’un nou mòdul amb capacitat per 20 nínxols i 20 columbaris, a més de l’ampliació de la zona enjardinada

L’Ajuntament d’Avià ha finalitzat les obres de millora del cementiri municipal, que han consistit en la creació d’un nou mòdul amb capacitat per 20 columbaris i 20 nínxols. A més de la instal·lació d’aquest nou mòdul, també s’ha retocat i millorat la zona de jardí de l’espai funerari avianès amb l’objectiu de transformar el cementiri en una zona verda més amplia i agradable pels visitants. 

L’aspecte més destacat d’aquesta reforma al cementiri ha estat la instal·lació dels primers 20 columbaris a l’equipament municipal. Fins aquest moment, el cementiri d’Avià no en tenia cap i aquesta era una de les prioritats de l’equip de govern. Els 20 columbaris instal·lats al nou mòdul ja estan disponibles i aniran destinats a les famílies que vulguin dipositar-hi les urnes amb les cendres dels seus difunts. 

Aquesta era una necessitat del cementiri i amb aquesta actuació s’ha donat resposta a les demandes dels veïns d’Avià. L’actuació al cementiri municipal ha tingut un cost de 20.000 euros i una durada aproximada de dos mesos. 

L’alcaldessa d’Avià, Patrocini Canal, ha afirmat que amb aquesta actuació “l’espai ha quedat molt ben aprofitat, abans era una zona enjardinada i s’ha pogut incorporar aquest mòdul, que ha quedat ben integrat. No es nota cap canvi i el cementiri continua tenint el mateix aire d’abans, un espai molt recollit i diàfan”. 

Pel que fa a la instal·lació dels 20 primers columbaris, l’alcaldessa Patrocini Canal apunta que “ja feia temps, des de la legislatura passada, que veiem que era una cosa important pels veïns, ja que cada cop hi ha més gent que decideix incinerar-se. Per aquest motiu és un servei que el poble ha de tenir”.

Darrera actualització: 15.06.2021 | 13:21