Avià acull la cloenda del curs de la Fundació Impulsa que ha donat beques d'estudis a 23 joves berguedans

Dimarts, 21 de juny de 2022

La sala gran de l'Ateneu d'Avià ha acollit aquest dimarts l'acte de cloenda del curs 2021-2022 de la Fundació Impulsa. Amb aquesta activitat es vol reconèixer l'esforç dels joves becats i la dedicació de les persones mentores. Al Berguedà aquest curs escolar que s'acaba han gaudit de beca per primer cop 8 joves que s'afegeixen als 15 que ja la tenien, 23 en total. Formen part del conjunt de 242 estudiants becats i 237 mentors de l'entitat a Catalunya aquest curs.

L'objectiu d'aquestes ajudes és acompanyar a joves berguedans que hagin finalitzat els estudis d'Educació Secundària Obligatòria (ESO), i tinguin actituds i aptituds per cursar cicles de Formació Professional (FP), però que es trobin en una situació social i econòmica vulnerable que els hi impedeixi o dificulti l'accés a aquests estudis.

Representants de la fundació encapçalats per Carles Cuyàs, han donat la benvinguda als alumnes i mentors. L'alcaldessa Patrocini Canal ha intervingut per remarcar la tasca que realitza l'entitat. També ha destacat "el paper que juguem els ajuntaments com el nostre fent aportacions per tirar endavant aquesta iniciativa". Així mateix hi ha estat present el conseller comarcal de Joventut, Abel Garcia.

Després de les intervencions s'ha fet activitats lúdiques. L'acte ha finalitzat amb el lliurament de diplomes i certificats als joves Impulsers a càrrec dels ambaixadors de la Fundació Impulsa al Berguedà, Núria Cinca i Francesc Xavier Francàs.

40 peticions pel curs 2022-2023

Enguany 40 estudiants dels 7 centres d'educació secundària de la comarca han demanat les ajudes d'aquesta entitat. Es tracta d'alumnes de l'IES Puig-Reig, de l'Alt Berguedà de Bagà, del Pere Fontdevila de Gironella, Serra de Noet, Guillem de Berguedà, escola Vedruna i Xarxa. La selecció de les peticions s'ha de resoldre a finals de juny.

La Fundació Impulsa seleccionarà els alumnes que compleixin els requisits i que seran susceptibles de rebre la Beca Impulsa que inclou una ajuda econòmica per fer front a les despeses escolars, un ordinador, el seguiment psicopedagògic per part de l'equip de la Fundació Impulsa, l'acompanyament d'un mentor i formacions en competències transversals i professionals, mentre estudiïn cicles d'FP homologats.

La Fundació Impulsa compta amb el suport dels ajuntaments d’Avià, Gironella, Pui-reig, Saldes, la Pobla de Lillet i del Consell Comarcal del Berguedà.

Darrera actualització: 21.06.2022 | 18:51