Avià acull el 30è Aplec de Penyes del RCD Espanyol

Dilluns, 23 de maig de 2022

El poble rebrà el 29 de maig unes 600 persones d’arreu de Catalunya en una jornada carregada d’activitats

Avià acollirà el proper diumenge 29 de maig el 30è Aplec de Penyes del RCD Espanyol de Barcelona, anomenat Aplec de la Natura. La trobada l’organitza la Penya Pericos del Berguedà amb col·laboració amb l’Ajuntament d’Avià. 

L’alcaldessa d’Avià, Patrocini Canal, afirma que “el poble està molt content de rebre els penyistes de l’Espanyol i esperem que aquest Aplec de la natura satisfaci a tothom”. 

El president de la Penya Pericos del Berguedà, Josep Badia, espera que la jornada sigui “un dia de festa per tots els pericos d’Avià, del Berguedà i de Catalunya. Esperem poder passar un bon dia tots junts i que marxin amb un bon record del poble que els serveixi per tornar-nos a visitar”.  

L’Aplec de Penyes del Berguedà s’havia de fer l’any 2020 però va quedar aturat per la pandèmia de la covid-19. Després de dos anys d’absència es farà per primera vegada a la història a la comarca del Berguedà. “Estem esperant si la gent té ganes de sortir i venir després de dos anys d’aturada, però esperem aproximadament unes 600 persones d’arreu de Catalunya”, explica Badia. 

La jornada comptarà també amb la presència dels membres de la junta directiva de l’Espanyol i diferents exjugadors del club català. 

Els actes de l'Aplec a Avià començaran a les 9.00h del matí al Parc del Tossal amb la recepció de les penyes i un esmorzar amb entrepà de botifarra. Allí hi seran presents els acordionistes d’Avià per amenitzar el primer dels actes del dia. 

Seguidament a les 10.30h tindrà lloc una cercavila pels carrers d’Avià amb totes les penyes. La cercavila la protagonitzarà el grup Correnotes Band i tindrà sortida i arribada a la plaça de l’Ateneu. 

A les 11.00h hi haurà el pregó de benvinguda per part de les autoritats a la mateixa plaça de l’Ateneu. 

A les 12.00h, festa a la plaça de l'Ateneu amb una exhibició de ball country amb els Grangers del Berguedà, una actuació d’havaneres amb Sac i Ganxo i un concert de Patum a càrrec de Correnotes Band.

A la mateixa hora, a les 12.00h al camp de futbol municipal Alfons Gonfaus tindrà lloc un partit amistós Memorial Joan Costa Badia entre una selecció de la Federació de Penyes i la UE Avià. 

El dinar de germanor tindrà lloc a les 14.30h al pavelló d’Avià. El dinar de l’Aplec viurà un homenatge als socis que ja no hi son, un lliurament de records i un sorteig d’obsequis cedit pel RCDE Espanyol. 

La cloenda de l’Aplec es farà a les 17.30h.

El preu per participar a l'Aplec és de 35 euros pels adults i 20 euros pels nens. Per a més informació, podeu contactar amb Josep Badia (626.884.907) o Xavier Salas (639.394.488). 

Josep Badia apunta que si la gent d’Avià es vol sumar a la festa, també ho poden fer encara que no formin part de la Federació de Penyes. “Estem oberts a la gent d’Avià que vulgui venir a gaudir de la jornada. Hi ha gent que no és de l’Espanyol i ens ve a ajudar, molts voluntaris que no son pericos però sí avianesos ens ajuden i col·laboren amb nosaltres ja que organitzar una jornada així porta molta feina”, explica. 

Durant tot el matí, hi haurà també dues exposicions per poder visitar. El corredor avianès Marc Coma exposarà els 5 trofeus del Dakar i Ramon Gangolells ensenyarà una exposició de motos clàssiques. 

L’Ajuntament d’Avià col·labora amb l’Aplec amb la cessió dels diferents espais municipals i del pavelló, on hi instal·larà una gran carpa perquè els assistents puguin gaudir al màxim de la seva estada. 

A més, hi haurà també una paradeta d’embotits de Cal Tufaire perquè els visitants puguin comprar productes locals de primera qualitat.

 

 

Darrera actualització: 23.05.2022 | 09:07