Avià bonificarà el 50% del rebut de l’IBI d’habitatges residencials que estiguin a la Borsa d’Habitatge

Dimarts, 26 d'octubre de 2021 a les 09:00

L’objectiu és incentivar els propietaris de pisos buits del casc antic i que el municipi disposi de lloguer assequible pels joves

L’Ajuntament d’Avià bonificarà amb un 50% de l’Impost de Béns Immobles (IBI) del 2022 els propietaris d’habitatges del casc antic que s’hagin acollit al Pla de Rehabilitació Local i que posteriorment s’hagin incorporat a la Borsa Local d’Habitatge que gestionarà el Consell Comarcal del Berguedà. 

Aquesta és una de les novetats de les ordenances fiscals que s’aplicaran al municipi el proper exercici. Les ordenances es van aprovar en el ple de l’Ajuntament d’Avià celebrat aquest dilluns 25 d'octubre a la nit. 

La majoria d’ordenances municipals queden congelades i no s’incrementen. 

Amb la bonificació de la meitat del total del rebut de l’IBI pels habitatges d’ús residencial inclosos dins de la Borsa Local d’Habitatge es pretén incentivar els propietaris de pisos buits del casc antic perquè els rehabilitin i el poble disposi de lloguer assequible pels joves que es volen emancipar, segons ha explicat l’alcaldessa d’Avià, Patrocini Canal.

També hi ha ordenances fiscals que s’abaixen lleugerament. 

Aquest és el cas de l’ordenança fiscal número 11.1, reguladora del preu públic pel servei de menjador escolar, que es modifica per rebaixar en 0,50 cèntims d’euro el dinar dels infants de l’escola bressol d’Avià. 

I d’altres ordenances que es posen el dia com és l’ordenança de transport del Centre de Dia. L’alcaldessa d’Avià, Patrocini Canal, ha explicat que en aquest cas s’ha considerat necessari incrementar-ho “per posar els preus al dia ja que feia alguns anys que no es tocaven” . Els preus del transport s’han establert d’acord al lloc de residència de l’usuari ja sigui altres nuclis del mateix municipi com cal Rosal o la Plana, Berga o altres municipis propers.

 

Darrera actualització: 26.10.2021 | 10:00