Avià es convertirà en l’epicentre de l’atletisme comarcal amb la disputa del Campionat Berguedà de Cros a Graugés

Dimecres, 18 de gener de 2023

El circuit del llac petit de Graugés acollirà el pròxim 22 de gener un campionat on hi poden participar esportistes de totes les edats 

Avià acollirà el diumenge 22 de gener el IV campionat Berguedà de Cros. El llac petit de Graugés serà per segona vegada l’epicentre de l’atletisme comarcal i rebrà esportistes de totes les edats per gaudir d’una gran matinal esportiva. 

El campionat Berguedà de Cros està organitzat pel Consell Esportiu del Berguedà i compta amb la col·laboració del Club d’Atletisme JAB Berga, el Consell Comarcal del Berguedà i l’Ajuntament d’Avià.

La prova s’ha presentat aquest dimecres a la sala d’exposicions de l’Ajuntament d’Avià amb la presència del president del Consell Esportiu del Berguedà i conseller d’Esports, Abel Garcia, el president del Consell Comarcal del Berguedà, Josep Lara, l’alcaldessa d’Avià, Patrocini CanalGuillem Portell, president del JAB Berga, l’atleta berguedà Toni Baños i el jove corredor avianès del JAB, Biel Vàzquez.

L’alcaldessa d’Avià, Patrocini Canal, ha explicat que “estem molt contents de col·laborar amb el Consell Esportiu del Berguedà en l’organització d’aquest nou campionat de cros. Estan fent molt bona feina en la promoció de l’esport escolar i agraïm la sensibilitat que tenen en buscar llocs amb encant de la comarca per portar a terme les diverses competicions que organitzen”. 

Patrocini Canal espera que “sigui un gran èxit de participació. Independentment del seu nivell esportiu, tothom està convidat a participar-hi, i si no és a córrer, poden acostar-se al circuit a animar als corredors i a viure una gran festa de l’esport berguedà”. 

Tres circuits i nou categories 

El campionat Berguedà de Cros al voltant del llac petit de Graugés tindrà tres circuits. El més gran serà de 750 metres, el mitjà de 500 metres i el més petit de 200 metres. En cada categoria es variarà el nombre de voltes que els atletes faran al circuit. 

Les diferents categories aniran de Minis fins a Veterans. En total, hi haurà un total de 9 categories diferents. Minis P3, Petits P4-P5, Prebenjamí, Benjamí, Aleví, Infantil, Cadet/Juvenil, Sènior i Veterà. En totes les categories les proves masculines i femenines es disputaran per separat. 

Les categories escolars del campionat Berguedà de Cros Escolar es regiran pel reglament de la UCEC (Unió de Consells esportius de Catalunya). 

Les proves del campionat començaran a les 10.00h i l’última tindrà lloc a les 12.00h. Seguidament, a les 12.30h, hi haurà l’entrega de trofeus per als vencedors de les diferents categories. 

Les inscripcions per poder participar en el campionat ja estan obertes al lloc web www.cebergueda.cat

Els escolars que vulguin participar en alguna de les proves hauran de tenir la llicència, que es podrà tramitar el mateix dia de la cursa. Cal portar la targeta sanitària i 7 euros. Per poder participar en totes les activitats del Consell Esportiu és indispensable tenir la llicència de temporada, la qual només es pagarà una única vegada per curs. 

Les persones que tinguin la llicència activa, hauran de pagar 1 euro per obtenir el dorsal.

A partir dels Sèniors i Veterans, els esportistes que vulguin participar al IV Campionat Berguedà de Cros hauran de pagar 2 euros per obtenir el dorsal.

Darrera actualització: 18.01.2023 | 18:22