Votacions dels pressupostos participatius 2020

Divendres, 8 de novembre de 2019

Des del passat dilluns 4 de novembre i fins el 21 de novembre tots els veïns i veïnes d’Avià poden votar a través de la plataforma WeDecide quina de les 16 propostes finalistes volen implantar al poble d’Avià.

Per a totes aquelles persones a les que hagi estat impossible votar a través del WeDecide, podran votar presencialment el dia 22 de novembre de 8 a 3 a les oficines de l’Ajuntament, el 23 de novembre de 4 a 7 de la tarda al casal d’avis o el 24 de novembre d’11 a 1 del migdia a la sala d’exposicions.

Es van recollir un total de 41 propostes pel que fa als pressupostos participatius d’enguany. La comissió d’impuls va reagrupar aquestes propostes en 33. I finalment, després del filtratge tècnic, passen a votació les 16 següents propostes:

  1. Millores al carrer Flor de la Muntanya (23.000€): Els veïns i veïnes de la zona alta del poble han proposat que es millori l’entorn de casa seva ja que la vorera està molt malmesa i es podria millorar la qualitat de vida dels veïns/es amb una zona enjardinada bonica. Així doncs, aquesta proposta consisteix en renovar la vorera i plantar plantes als llocs on no n’hi hagi.
  2. Furgoneta pel Centre de Dia (20.000€): Fa molt de temps que la furgoneta del Centre de Dia necessita forces revisions i reparacions i per això, es proposa comprar una furgoneta que estigui en millors condicions que l’actual i on hi puguin cabre 2 o 3 cadires de rodes.
  3. Zona de Pícnic a la Torreta (5.000€): A Avià s’hi troba a faltar una zona de descans on poder anar a passar un dia de barbacoa, on hi hagi un parc infantil i taules i bancs. A la zona de la Torreta hi trobem taules, bancs i un parc infantil però ens hi fa falta un mata-guspires per poder coure-hi el menjar.
  4. Material d’oci pels joves (2.400€): Els joves del nostre poble s’han de desplaçar a Berga o d’altres poblacions per poder-se distreure i passar-s’ho bé durant els caps de setmana. Per això es proposa instal·lar un billar, un futbolí i una taula de tennis-taula al Casal de Joves de l’hotel d’entitats d’Avià.
  5. Reformigonar el carrer de La Plana (19.000€): Els veïns de La Plana tenen la necessitat de millorar el carrer de darrere de casa seva, on hi ha cistelles de bàsquet per nens/es, però també hi passen uns quants cotxes. Així doncs, aquesta proposta consistiria en arranjar el terra d’aquest carrer.
  6. Millores al circuit de Motocross (20.000€): El cirucuit de Motocross que es troba als arbres blancs necessita millores concretades en: la instal·lació d’un dipòsit d’aigua, un grup de pressió, un reg per aspersió i uns rentadors.
  7. Zona peatonal Avià-Santa Maria (12.000€): Cada dia hi ha més gent que va caminant d’Avià a Santa Maria i tret del tros de bosquet, et veus obligat a passar per la carretera. Per això es proposa crear una zona peatonal que vagi pel costat de la carretera.
  8. Bestiari correfoc d’Avià (12.000€): El 2020 la colla de diables els Esclataglans d’Avià fa 15 anys i per celebrar-ho volen retirar el drac i incorporar un senglar en substitució seva. A més, això donaria una mica més de vida i de gràcia al correfoc de Festa Major, que necessita un impuls per tornar a arrencar amb força.
  9. Rotonda a l’Antoni Gaudí (15.000€): La cruïlla que es troba entre l’Antoni Gaudí i l’Avinguda Pau Casals sol ser un lloc de conflicte pels cotxes que pugen o baixen per algun d’ambdós carrers; sovint corren molt i no miren si ve algun cotxe per l’altre carrer. Per això es proposa de construir-hi una rotonda, per convertir-la en una cruïlla més segura.
  10. Material per la llar d’infants “La Baldufa” (2.000€): Des de l’AMPA de l’escola bressol demanen comprar el següent material per tal de substituir material malmès de l’escola bressol: 6 motos infantils, un perímetre on els lactants i els infants de P1 puguin aprendre a caminar i un cuc gegant. A més, també reclamen que es canviï la gespa artificial del pati dels lactants ja que està malmesa.
  11. Llum al local dels caçadors (2.500€): Els caçadors d’Avià tenen un local als arbres blancs i no hi tenen llum. Per això demanen que se’ls hi instal·li una placa fotovoltaica.
  12. Cuneta americana Barri de la Creu-Font d’Avià (20.000€): El carrer esmentat és estret i quan es troben dos cotxes de cara, un dels dos ha de recular fins al barri de la creu, o fins a la font d’Avià. A més, també hi passa l’autobús i això ho dificulta encara més. Per això, es proposa afegir-hi una cuneta americana que permetria als cotxes apartar-se en cas de trobar-se el bus o un altre cotxe de cara.
  13. Columbari (5.000€): Al cementiri d’Avià hi fa falta un columbari per poder-hi dipositar les cendres dels difunts ja que cada vegada hi ha més persones que prefereixen la incineració.
  14. Tarimes desmuntables (7.500€): Cada vegada que la coral té un concert o que es contracten espectacles o concerts de música, l’Ajuntament d’Avià paga el lloguer d’unes tarimes per construir diversos nivells damunt l’escenari. Amb la compra d’unes tarimes així, estalviaríem molts diners públics al llarg de l’any.
  15. Mateiral pel grup familiar d’Avià (1.200€): El grup familiar d’Avià és una novetat del poble; és un grup obert al poble que tenen un espai de l’hotel d’entitats i que tenen per objectiu trobar-se un cop a la setmana per compartir la seva experiència com a pares i mares, compartir experiències, cançons i fer tallers amb diversos professionals. Per ajudar-los a engegar amb el projecte demanen que es complí el següent material: alfombra pel terra, coixins, canviador, escalfa-biberons, joguines, llibres i trenca-closques.
  16. Pista poliesportiva (63.000€): A Avià tenim una pista poliesportiva coberta que estava pensada per ser un pavelló d’esports. Com que actualment no es disposa del pressupost necessari per acabar-la, des de l’Ajuntament utilitzem vàries subvencions per poder-la arranjar a poc a poc. Durant el 2020 es preveu rebre una subvenció al voltant de 200.000€ per poder acabar la zona de la teulada. Els 63.000€ dels pressupostos participatius podrien sumar-se a aquesta subvenció i tenir una mica més de pressupost per poder-hi anar fent millores.
Darrera actualització: 8.11.2019 | 11:30